Memorijalni turnir “Josipa Potnika” Osijek – 28.10.2017.

Džudo klub Mladost iz Osijeka organizovao je 12 po redu turnir za dečake i devojčice mlađih uzrasnih kategorija.

Turnir je okupio takmičare iz nekoliko zemalja iz okruženja čime je dobio epitet međunarodnog takmičenja. U prilično jakoj konkurenciji , dvojica  takmičara Džudo kluba Sirmium Ognjen Trogrlić i Darko Matajić osvojili su medalje.

Ognjen je osvojio srebrnu medalju , dok je Darku pripala bronzana medalja. Trogrlić je imao isti broj pobeda kao i prvak u njegovoj kategoriji, po tri pobede i poraz, ali je odlučila poen razlika u korist Rumuna .

Tako da se Ognjen morao zadovoljiti srebrnom medaljom. Matajić je već u prvom kolu naleteo na šampiona u svojoj kategoriji, sa kojim je vodio pravi rat na strunjači,  protivnik je na samom početku stekao malu prednost što Darko nije uspeo da stigne do kraja meča .

Mada ga je napadao tokom meča , gde je protivnik dobio i dve opomene , ali to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat. Nakon te borbe morao je da pobedi sve naredne protivnike da bi osvojio bronzanu medalju, što mu je i uspelo.

Njih dvojica vredno rade , na njima je da uče i da slušaju trenere. Obzirom da u ovom uzrastu nisu prioritet medalje, već njihova obaveza da ispoštuju zadatke koje im treneri zadaju, čak i na samom takmičenju, što ponekad  prouzrokuje i poraz u nekim mečevima , što se na ovom takmičenju i dogodilo.

Oni imaju 13 godina, i pred njima je vreme učenja i usvajanja tehničko-taktičkih osobina džudoa, što iziskuje dug period jer džudo je veoma kompleksna borilačka veština i olimpijski sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.