Prvenstvo Srbije – mlađi pioniri – Požarevac, 6. Jun 2015.

Požarevac je bio domaćin Prvenstva Srbije za mlađe pionire u džudou. Nastup na državni šampionat ostvarili su mladi takmičari na svojim regionalnim prvenstvima Džudo saveza Vojvodine ,Beograda i Centrane Srbije. Osvajači medalja sa ovih takmičenja stekli su pravo nastupa na šampionatu Srbije.

Najbolji takmičari što Srbija ima u ovom trenutku u ovoj uzrasnoj grupi došli su u Požarevac da odmere snage. Rekordan broj klubova izborio je pravo nastupa njih čak 66 sa ukupno 192 takmičara.

A pravo nastupa je bilo rezervisano samo za godište 2003 i 2004. U tako jakoj konkurenciji  Džudo klub Sirmium   imao je svojih 5 takmičara. Pet dečaka je nastupilo za Sirmium.Prvak Vojvodine za 2015.godinu bio je Ognjen Trogrlić u kategoriji do 55 kg. iz Sirmiuma.

S pravom je bio nosioc grupe kao prvak Vojvodine na prvenstvu Srbije, i pokazao da je došao kao favoriti i opravdao to očekivanje. Osvojio je zlatnuu medalju i titulu šampiona Srbije za 2015.godinu. Od četiri meča izašao je kao pobednik u sva četiri, i time dokazao da je u ovom trenutku najbolji u Srbiji u svom uzrastu.

Pored   Ognjena finale je izborio i Miloš Pejaković, u kategoriji do 66 kg. najprijatnije iznenađenje takmičenja. On je osvojio srebrnu medalju zlata vrednu, obzirom da je bio najmanji u svojoj kategoriji, ali sjajnom veštinom izvojevao je tri pobede i domogao se finala. U finalu ga je čekao dečak dve glave višlji od njega i tu se morao zadovoljiti drugim mestom, što je ogroman uspeh. Pored osvajača medalja treba pohvaliti i ostale takmičare koji su obezbedili vizu za državni šampionat, što je veliki uspeh za mlade džudiste, a to su :  Miloš Radović, Ilić Filip, Sava Šajin.

 

31

2