Prvenstvo Srbije – Stariji pioniri, 24.06.2017.god. – Požarevac

Džudo Savez Srbije u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Bambi iz Požarevca, bili su organizatori Prvenstva Države za Starije Pionire u džudo-u. Najbolji takmičari uzrasta      2003-04 godište iz cele Srbije odmerili su snage na tatamiju u Požarevcu. Tri regionalna saveza koji čine Džudo savez Srbije su Džudo Savez Vojvodine , Džudo Savez Beograda i Džudo Savez Centralne Srbije, Nakon održanih regionalnih prvenstava najbolji takmičari regiona nastupili su na Prvenstvu Srbije.

Znalo se da će konkurencija biti paklena, i osvojiti medalju je pravi podvig, jer u džudo sportu postoji samo jedna organizacija na nivou države.

Da bi u džudou osvojio medalju u bilo kojoj uzrasnoj kategoriji , mora se posedovati neosporan   kvalitet.  Ognjen Trogrlić naš najbolji mladi takmičar pokazao je da je u samom vrhu i u uzrasnoj kategoriji starijih pionira.

On je inače bio prvak države za mlađe pionire, sada je prva godina u starijim pionirima,  i po svemu sudeći on će se pitati ko će biti najbolji u kategoriji do 55 kg. u naredne dve godine u uzrastu starijih pionira.

Od četiri meča  , iz tri je izašao kao pobednik, polufinalni meč je izgubio u golden skoru odnosno prudužetku na odluku sudija, što je bila posledica njegovog neiskustva.

Raduje činjenica što je pobedio takmičare iz najkvalitetnijih klubova u Srbiji, Poraz koji je doživeo od dečaka iz Beograda Ogi će mu vratiti duplom merom na prvom takmičenju gde se budu streli, tako mu je on poručio.

Ognjen Trogrlić na pobedničkom postolju
Ognjen Trogrlić na pobedničkom postolju

Leave a Reply

Your email address will not be published.