PRVENSTVO SRBIJE ZA MLAĐE DEČAKE I DEVOJČICE, Beograd, 1.oktobar 2022. god.

Najmlađi takmičari džudo kluba Sirmijum, nakon vojvođanskog prvenstva, odakle su se kvalifikovali za državno prvenstvo, nastupili su u Beogradu na prvenstvu Srbije.

Takmičari kluba Teodora Vukasović Lana Novaković Maša Živanović i Mladen Mackanić nakon osvajanja medalja sa pokrajinskog prvenstva uvrstili su se među šesnaest najkvalitetnijih takmičara Srbije. U konkurenciji 65 klubova iz cele Srbije sa 232 takmičara samo u jednoj uzrasnoj grupi, stvarno se mora posedovati kvalitet dabi se osvojila medalja.

Svih čtvoro su se dobro borili, međutim na ovakvom nivou iskustvo nije bilo na njihovoj strani. Najviše iskustva ima Lana Novaković koja već ima državnu medalju od prošle godine, od nje se i očekivalo da se popne na pobedničko postolje.

Lana Novaković je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 48 kg. i potvrdila svoj kvalitet. Ima nešto što Lanu izdvaja, što je svojevrsni kuriozitet. Lana je imala četiri meča na prvenstvu , a svi zajedno nisu trajali ni minut vremena. To govori koliki je ona žestok borac, pravi fajter, agresivna, međutim pošto je još mlada treba da nauči da postoji i odbrana u meču ne samo napad.

U četvrtfinalnom meču je imala protivnicu sličnu njoj koja je preduhitrila i na opšte iznenađenje Lanu bacila je u prvim sekundama meča. U prvih sedam koji se boduju na rang listi Džudo saveza Srbije našla se i Teodora Vukasović u kategoriji do 40 kg ona je sa dve pobede i dva poraza osvojila sedmo mesto ali se odlično borila, i pokazala da ima određeni kvalitet.

Ako bude vredno trenirala ,i napredovala posebno u tehničkom smislu, što važi za sve ostale takmičare , biće od njih nešto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.