Prvenstvo Srbije za mlađe kadete – Beograd, 18.11.2018

Prvenstvo Srbije za mlađe kadete i kadetkinje više je nego uspešno za džudiste Sirmiuma. Beogradska hala Šumice bila je poprište žestokih borbi mlađih kadeta u Srbiji.

Izuzetno žestoka konkurencija vodila se u svakoj kadegoriji gde je bilo u pojedinim kategorijama  i preko 30 takmičara . Nastupilo je 53 kluba iz Srbije sa preko 250 takmičara.

U takvoj konkurenciji  uzeti bilo koju medalju smatra se velikim uspehom. Od devet takmičara Džudo kluba Sirmium čak njih petoro izborilo je učešće u finalnom bloku , a to znači bitii među 8 najboljih takmičara u svojoj kategoriji.

Već je i taj plasman  zadovoljio stručni štab , obzirom da je većina takmičara tek u prvoj godini mlađih kadeta. Međutim nastavak takmičenja doneo je nove radosti u ekipi Sirmiuma .

Nakon žestokih borbi izvojevane su borbe za medalje. Dabi se osvojila medalja u ovako žestokoj konkurenciji borci imaju najmanje po pet mečeva u toku dana.

Najbliži finalnoj borbi bili su Darko Matajić i Ognjen Troglić koji su u polufinalu isgubili  i čekali su borbu za treće mesto. U borbi za treće mesto više je uspeha imao Ognjen Trogrlić, dok se Darko morao zadovoljiti petim mestom.

Ostala tri takmičara Filip Ilić , Anastasija Jakovljev i Sava Šajin uspeli su kroz repasaž da dođu u priliku da se bore za bronzanu medalju. Savi Šajinu je pošlo za rukom da osvoji bronzanu medalju , dok Filip i Anastasija nisu imali sreće jer im je malo falilo da osvoje bronzu, krivac za to je neiskustvo u ovakvim takmičenjima i mali broj situacionih mečeva.

Sve u svemu mladi takmičari Džudo kluba Sirmium ostavili su odličan utisak , i po projekciji stručnog štaba , za njih je naredna godina predviđena da se ide na najvišu stepenicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.