Prvenstvo Srbije za starije pionire u Beogradu

Prvenstvo Srbije za Starije pionire održano je u Beogradu u Sportskom centru Šumice u organizaciji Džudo Saveza Beograda. Ambijent kako se samo poželeti može.

Dolaskom u dvoranu stekao se utisak da je u pitanju neko od evropskih takmičenja. Takmičenje je održano na tri borilišta uz potpunu kompjuterizaciju od prijave, žrebanja, i same realizacije prvenstva. Takmičari iz  cele Srbije su se okupili da u uzrasnoj grupi Starijih pionira pokažu i dokažu ko je najbolji.

Najboljih 16 takmičara nakon održanih kvalifikacija po regionima imali su pravo nastupa, na Prvenstvu Srbije.. Takmičari Džudo Kluba Sirmium pravo da učestvuju na Prvenstvu Srbije stekli su sa Prvenstva Vojvodine. 

Ognjen Trogrlić je na Prvenstvo Srbije došao kao prvak Vojvodine u kategoriji do 66 kg, Dok su Katarina Trećaković u kategoriji do 63 kg i Darko Matajić u kategoriji do 60 kg kao osvajači bronzanih medalja stekli pravo nastupa na Prvenstvu Srbije. U takvoj konkurenciju osvojiti šampionsku titulu je pravi podvig.

U deset težinskih kategorija , prvo mesto u kategoriji do 66 kg osvojio je naš Ognjen Trogrlić i pokazao i dokazao da je najbolji u Srbiji . Koliko je bio superioran govore činjenice da je do finala sve svoje protivnike pobeđivao već u prvim sekundama borbe , da protivnici nisu ni bili svesni šta ih je snašlo na samom početku meča. Što bi rekli bokseri nokaut u prvim sekundama.

Tek u finalu imao je pravi otpor jer su ga već skenirali šta radi i na koji način baca protivnike. Međutim Ogi je u pripremi za finalni meč i  uz konsultacije svojih trenera maksimalno ispoštovao savete i našao rešenje za protivnika koga je pobedio bacivši ga na wazari., i do kraja meča je uspeo da sačuva prednost i pobedi.

Meč je bio veoma tvrd jer protivnik nije hteo da se upusti u fajtersku borbu što je odlika Trogrlića već je čekao da ga kontrira, što je Ognjen shvatio i nije se dao iznenaditi i mudro priveo meč kraju, i osvojio šampionsku titulu i mesto u reprezentaciji Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.