Prvenstvo Vojvodine u Turiji

Turija. 03.03.2013 godine odrzano je prvenstvo Vojvodine za Seniore. Prvenstvo Vojvodine je i kvalifikaciono za prvenstvo drzave koje ce se odrzati za dve nedelje u Kikindi, osvajaci medalja sticu pravo ucesca na prvenstvu drzave. Mladji dzudisti Mitrovackog “Sirmium-a”: Pavle Jusic, Milos Jovanov i Radovanov Zivanovic predvodjeni iskusnim Nenadom Vukolicem dobro su se borili, obzirom da su juniori imali zadatak da na ovom takmicenju sticu iskustvo.
Jusic je i uspeoo da dobije jedan mec, zamalo i drugi, dok su Jovanov i Zivanovic imali tezak zreb, ali nisu razocarali. Nenad Vukolic je svu raskos ove vestine pokazao tek u finalu, gde je imao pravog protvnika u Nikolajevicu iz Pancevackog Dinama. Prethodna tri meca do finala je ekpresno zavrsavao Iponima ili 10 nula za Vukolica, gde protivnici nisu imali ni teoretske sanse za pobedom.
Finale je bio praznik za oci i demonstracija rucne tehnike bacanja, gde je Nenadom protivnik nekoliko puta leteo i zavrsavao na ledjima, i kao prethodna trojica protivnika mec je zavrsen Iponom ili 10 nula za Vukolica, pre regularnog zavrsetka meca.
Gajimo nadu da ce i drzavna medalja doci na grudi Nenadu. Preko trideset godina Mitrovacki dzudisti cekaju zlatnu medalju.
Pozelimo mu srecu na prvenstvu drzave…
Izvor: Sirmium Info…