Trogrlić na pripremama u Somboru

U Somboru je od 15 do 22 Jula održan judo kamp( edukativno praktični ) za kadete i juniore koje je vodio Slavko Tekić trener reprezentacije Nemačke, a teoretski deo magistar Vijeko Međugorac iz  Austriije.

Radilo se tri puta dnevno, praktični deo i jednom dnevno teoretski sa praktičnim delom. Naš Ognjen Trogrlić šampion države u izlaznoj godini starijih pionira i trener VelimirVukolić uzeli su učešće na ovom kampu.

Sa vršnjacima i malo starijim takmičarima iz Nemačke , Hrvatske, Mađarske,Crne Gore i Srbije, brusio je znanje  najviše u tehničkom delu džudoa. Posle jutarnjeg futinga na prepodnevnom i poslepodnevnom treningu istaknuti stručnjak koji je prošle godine proglašen za najboljeg trenera u Nemačkoj, svoje bogato iskustvo  prenosio je našim takmičarima, koji planiraju da se ozbiljno bave ovim olimpijskim sportom.

Pored praktičnog dela imali su priliku da se upoznaju sa pravilnom ishranom sportista, stabilizacijom, funkcionalnim treningom, oporavkom, oporavak kroz ishranu,   kompezacijskim treningom,  re-hidratacijom, vežbe istezanja, psihička regeneracija, spavanje-higijena spavanja, sauna i masaža.

Predavanje teorije i jedan deo koji se odnosio na stabilizaciju-praktični deo  demonstrirao  je magistar Vijeko Međugorac sa Instituta za sport iz Beča.

Ognjen  nastavlja sa treninzima u našem gradu, dabi polovinom avgusta obavio još jedne pripreme u Soko Banji, nakon čega kreće sezona takmičenja..

Leave a Reply

Your email address will not be published.