Turnir Apolon u Mariboru

U Mariboru ( Slovenija ) održan je međunarodni džudo turnir za mlađe uzrasne kategorije. Ekipa Džudo kluba Sirmium predvođena trenerom Nenadom Vukolićem ostvarila je zapažen uspeh.

U konkurenciji oko 400 takmičara osvojene su četiri medalje. Takmičari Katarina Tomić, Luka Novaković, Nikola Diklić, Katarina Trećaković, Ognjen Trogrlić i Darko Matajić dostojno su reprezentovali Džudo klub Sirmium i grad Sremsku Mitrovicu.

Najuspešniji su bili Darko Matajić i Ognjen Troglić koji su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama.Pored zlatne medalje Darko je proglašen za najboljeg takmičara u uzrastu starijih pionira i pripao mu je pored medalje i pehar.

Nešto slabije ali odlične rezultate ostvarili su Katarina Tomić koja se okitila srebrnom medaljom  i Katarina Trećaković koja je zauzela drugo mesto i srebrnu medalju.

U borbi za medalju nakon četiri meča Luka Novaković gubi borbu i ostaje bez medalje, dok  Nikola Diklić nakon jedne pobede i jednog poraza završava takmičenje.

Klinci su prezadovoljni boravkom i takmičenjem  u Sloveniji, puno lepih utisaka i novih iskustava poneli su iz Maribora.

Uskršnji raspust ne važi za Ognjena Trogrlića i Darka Matajića koji se sele na drugu destinaciju, odredište je Kikinda . Jedan od najjačih kampova za mlađe kategorije održava se od 2 do 5 aprila u Sportskom centru Jezero u Kikindi, gde će se brusiti forma za predstojeće prvensto Vojvodine i Srbije.

Na kamp je prijavljeno preko 150 takmičara iz Srbije i okruženja i to onih najkvalitetnijih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.