TURNIR RADOVAN KOVAČEVIĆ-DŽIGI BEOGRAD

Džudo klub Rakovica organizovao je treći po redu turnir za mlađe kategorije, na kojem je učešće uzelo 448 takmičara iz 50 klubova i 5 država.

Takmičenje je održano u Sportskom centru Rakovica. Prava konkurencija da se vidi na kom nivou su takmičari Dž.K.Sirmijum. U takvoj konkurenciji  osvojene su četiri medalje .

 Kod najmlađih bronzanu  medalju je osvojila Teodora Baćić u kategoriji do 43 kg. koja je takmičila u uzrasnoj krupi starijih poletaraca. Mogla je osvojiti i sjajniju medalju ali je morala da ispoštuje tehničke zahteve trenera za koje očigledno još nije dorasla, što će u narednom trenažnom procesu uvežbavati.

Kod starijih pionira bronzane medalje u kategoriji do 63 kg. osvojile su dve Katarine, Trećaković i Pedić, koje su se takmičile u uzrasnoj grupi starijih pionirki. One su nakon četiri meča dve borbe izgubile a dve borbe pobedile, što je bilo dovoljno za treće mesto. Bronzanu medalju osvojio je i Darko Matajić u kategoriji do 60 kg, kojem je finale izmalo tek u produžetku, zbog čega je bronzu jurio u repasažu i zaradio ju je više taktički vodeći borbu , što je isto jedna od dobrih osobina za dalji napredak.

Ognjen Trogrlić se morao oprostiti od takmičenja u četvrtfinalu  izgubivši od starog rivala Marka Milutina iz Zrenjanina kojeg je u zadnjih 7 dana dva puta  pobedio. Pad koncetracije koštao ga je plasmana, ali ako je ovo  moralo da se desi bolje što mu se to dogodilo na ovom turniru nego sledećeg vikenda na državnom šampionatu, gde gajimo nadu za visok plasman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.