Turnir Sveti Vid – Rijeka, 13. Jun 2015.

Na poziv Džudo kluba Rijeke , džudisti mitrovačkog Sirmiuma, uzeli su učešće na ovom prestižnom međunarodnom turniru, i napravili veliki uspeh. U konkurenciji gde su učestvovali takmičari iz devet država sa  436 takmičara , uspeli su da osvoje tri medalje.

Kod seniora prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji do 66 kg. osvojio je naš najbolji džudista Nenad Vukolić. Kod pionira najuspešniji je bio aktuelni prvak države od prošle nedelje Ognjen Trogrlić u kategoriji do 55 kg. a  Miloš Pejaković u kategoriji do 66 kg. vicešampion države morao se zadovoljiti bronzanom medaljom. Odlično se borio i Miloš Radović u kategoriji do 42 kg. ali se nije domogao medalje.

Takmičenje je imali i edukativni karakter. Po prvi put takmičari su imali strikno određene zadatke kako da vode mečeve, a sve u cilju edukacije mlađih takmičara.  Nenad je imao zadatak da sve svoje protivnike pobedi na aktivnost, što mu je i uspelo , od tri borbe sva trojica su bila  diskvalifikovana, jer je vršio toliki pritisak , agresivno vodio meč , sve vreme meča je bio dominantan, sa zadatkom da ne bude ni jednog sekunda ugrožen , što mu je uspelo. Sve zamisli trenera je ispoštovao, što je u ovoj fazi takmičenja potrebno.

Pioniri su imali zadatak da demonstriraju  zadatu tehniku od strane trenera, što su donekle i uspevali, ali su se više držali svoje proverene tehnike bacanja, koju najviše poznaju. Da bi shvatili kako se vodi borba lično su se uverili gledajući svog mlađeg trenera Nešu, i bilu su oduševljeni , shvatajući koliko moraju poboljšati svoje kretanje u meču, i biti dominantniji u odnosu na protivnike.

5 6 4