Turnir – Svetosavski Judo Cup – Novi Sad, 30. Januar 2016.

SPENS je bilo mesto gde se održao Svetosavski kup u džudou, za mlađe uzrasne kategorije. Ovim međunarodnim turnirom  počela su ovogodišnja takmičenja džudou.
TRI MEDALJE ZA POČETAK SEZONE

Organizator I domaćin ovog izuzetno masovnog turnira bio je Džudo klub Slavija iz Novog Sada. Na takmičenju je učešće uzelo čak 620 takmičara iz 60 klubova , iz Slovenije , Mađarske, Bugarske , Rumunije,  Makedonije, Crne Gore, BiH , Hrvatske i Srbije..

U ovako jakoj konkurenciji  veliki je uspeh osvojiti neku od medalja. Takmičari Džudo kluba Sirmium uspeli su da osvoje tri medalje. Ovog puta devojčice su bile uspešnije od dečaka. Od deset Sirmijskih boraca zlatom se okitila Katarina Tomić u najlakšoj kategiriji kod poletaraca, dok je Jelena Janković osvojila srebro u najtežoj kategoriji kod Ml.pionirki.

Aktuelni prvak države Ognjen Trogrlić morao se zadovoljiti srebrnim odličjem , što je uspeh obzirom da je preterao sa kilažom pa se morao takmičitu u težoj kategoriji. I ostali su pokazali dobru borbenost posebno Miloš Radović kome je izmakla medalja u zadnjim sekundama. Obzirom da je početak sezone tek se mogu očekivati dobri rezultati ovih mladih takmičara.

1 2