TURNIR JUNIOR OPEN 2022, STEPANOVIĆEVO, 08.10.2022.god.

Međunarodni turnir ,,JUNIOR OPEN 2022,, okupio je u Stepanovićevu takmičare iz četiri države.

Takmičenje je bilo predviđeno za pionire, kadete i juniore. Mitrovački džudisti imali su predstavnike u svim uzrasnim kategorijama. Nakon obavljenih letnjih priprema krenula su takmičenja, i svi su bili željni borbi. Prvo su nastupili najmlađi.

Pioniri su krenuli sa osvajanjem medalja, što su kasnije nastavili kadeti i juniori. Kod pionira najviše je pokazala Lana Novaković u kategoriji do 48 kg osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje. Nešto slabiji rezultat ostvario je Mladen Mackanić u kategoriji do 60 kg. osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje.

Dve bronzane medalje osvojile su Teodora Vukasović u kategoriji do 40 kg. i Maša Živanović u kategoriji do 52 kg. Kadeti su se odlično borili nakon dva finala Katarina Tomić u kategoriji do 48 kg se morala zadovoljiti srebrnom medaljom, dok je David Perković u kategoriji + 81 kg bio neprikosnoven , osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju.

Junior Ognjen Trogrlić već iskusni borac pokazao je da je veoma raspoložen za borbe, osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju.

Ognjen je prva godina juniora, gde ga čekaju daleko ozbiljniji mečevi u narednom periodu. Nadamo se uz redovan trening i veliku posvećenost ovom olimpijskom sportu da može da dogura daleko.

Pored takmičara džudo klub je imao i svog predstavnika u sudijskoj organizaciji. Nikola Zeljkvić naš nacionalni sudija delio je pravdu i to uspešno na ovom turniru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.