Izvestaj sa dzudo kupa “Sirmium 2013″

U subotu, 2.11.2013. godine, u Poslovno Sportskom Centru “Pinki” u Sremskoj Mitrovici, održan je 25. po redu turnir u džudou za mlađe uzrasne kategorije pod nazivom „JUDO CUP SIRMIUM“. Turnir je održan pod pokroviteljstvom grada Sremska Mitrovica u okviru Novembarskih svečanosti. Jubilej kluba, 45 godina postojanja,  uveličali  su takmičari iz 36 klubova sa 321 takmičarom  iz zemlje i inostranstva. Zemlje u učesnice  su bile: Hrvatska , BiH, Nemačka i Srbija. Turnir je otvorio zamenik predsednika Skupštine grada g-din Zoran Miščević. Borbe su se odvijale na 5 borilišta, a sudile su nacionalne i pokrajinske sudije. Domaćin je obezbedio bogat fond nagrada a najuspešniji su bili:
kod poletaraca: I – Džudo klub Slavija (Novi Sad), II – Džudo klub Cement (Beočin), III- Džudo klub Radnički (Obrenovac);
kod poletarki: I – Džudo klub Radnički (Obrenovac),  II – Džudo klub Slavija (Novi Sad), III – Bačka(Sombor);
kod mlađih pionira: I – Džudo klub Cement (Beočin), II – Džudo klub Sveti Đorđe (Surčin), III – Džudo klub Rekord (Rakovica);
kod mlađih pionirki: I – Džudo klub Soven (Ruma), II – Džudo klub Cement (Beočin), III – Džudo klub Radnički (Obrenovac).
Takmičenje je završeno u 15 časova, a pet ekipa uživale su u tortama koje su dobili kao najmasovije ekipe. Sabirajući rezultate svih uzrasnih grupa sveukupni pobednik bila je ekipa Džudo kluba Cement (Beočin), drugo mesto je ekipa Džudo kluba Slavija (Novi Sad), treća je ekipa Džudo kluba Radnički (Obrenovac). Takmičari Džudo kluba Sirmium osvojili su ukupno 6 medalja.

Kliknite na link ispod da biste mogli da posetite: