Tri bronze za Sirmium

Bečej je bio domaćin memorijalnog turnira ,, Željko Nikolić 2021,, Uvek dobar organizator Džudo klub Mladost i ove godine je okupio veliki broj klubova i takmičara.

Učešće na turniru uzelo je 40 klubova sa 327 takmičara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Takmičenje je održano u tri uzrasne kategorije Poletarci , Ml.pioniri i St.pioniri.

Mladi džudisti Sirmiuma imali su predstavnike u sve tri uzrasne grupe. Kod poletaraca najbliži medalji bio je Uroš Jovanović koji je u borbi za bronzu izgubio , mada je tokom celog meča bio u prednosti. Mala neopreznost koštala ga je bronzane medalje.

Kod mlađih pionira bronzanu medalju osvojila je Lana Novaković, koja je šampionka države , ali je olako prišla polufinalnom meču.

Dabi u borbi za bronzu pokazala pravo lice, ali je to bilo dovoljno samo za treće mesto i bronzanu medalju. Kod starijih pionira bronzu i treće mesto osvjio je David Perković u super teškoj kategoriji nakon dva poraza i jedne pobede.

Najviše borbi imao je Luka Novaković čak četiri ali nakon dve pobede i dva poraza bilo je dovoljno za treće mesto i bronzanu medalju. Sve u svemu prilično loše izdanje mladih takmičara Sirmiuma.

Kao da im nije bio dan. Posebno se to odnosi na Katarinu Tomić vicešampionku Srbije , koja je izgubila u prvom kolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.