Judo Cup Sirmium – Sremska Mitrovica, 19.11.2017.

Domaćinu pet finala, od toga tri zlatne i dve srebrne- Plaketa Velimiru-Veletu Vukoliću, povodom tri decenije trenerskog rada , za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji mitrovačkog džudoa.

       U mitrovačkom ,,Pinkiju,, u nedelju,  19 novembra, održan je tradicionalni, 29 po redu Međunarodni džudo turnir ,,Sirmium 2017,, Bila je to, svakako, najveća i najvrednija sportska priredba u Sremu u vikendu iza nas. Turnir , koji se održava u katagoriji mlađih takmičara, pobudio je izuzetno interesovanje. Jer, nastupio je čak 319 takmičara iz 43 kluba. Bio je to, svakaklo, najmasovniji turnir Džudo kluba Sirmium u proteklih nekoliko godina.

   Nastupili su takmičari iz Beograda, Pančeva, Zrenjanina,Novog Sada, Kaća, Vinkovaca, Bijeljine,Zvornika,  Rume, Požege, Kutjeva, Doboja Bora i mnogih drugih mesta.

   Turnir je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Grada  Sremska Mitrovica,Nemanja Crnić i u ime domaćina pozdravio sve njegove učesnike.On je podsetio da  Sirmium nastavlja tradicije Tehnologa, osnovanog pre 49 godina i da je kroz ova j klub prošlo više hiljada mladih poštovalaca te drevne borilačke veštine.

     U okviru  ceremonije svečanog otvaranja, predsedniku i šefu stručnog štaba Sirmiuma, Velimiru-Veletu Vukoliću uručena je plaketa sportskog saveza Grada za izuzetan doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji na domaćoj i međunarodnoj sceni mitrovačkog džudoa.

  Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje.

   U konkurenciji mlađih poletarki, pobednički pehar pripao je novosadskoj Slaviji,

   Proleter iz Zrenjanina je bio najbolji u nadmetanju mlađih poletaraca.  

   Gosti iz  Zvornika trijumfovali su konkurenciji stariji  poletarki,

   Džudo klub Sirmium pobedio je u nadmetanju stariji poletaraca,  

   Sirig je bio najbolji u konkurenciji mlađih pioniriki,   

  Proletar je pobedio u konkurenciji mlađih pionira,  

     U generalnom plasmanu najbolji je bio Proleter, ispred Slovena i Siriga.

     Domaći takmičari ispunili su očekivanja osvajanjem pet medalja, od toga čak tri zlatne i dve srebrne i to u veoma jakoj konkurenciji. Katarina Tomić domogla se najblistavijeg odličja u nadmetanju starijih poletarki. Luki Novakoviću pripalo je zlatno u disciplini starijih poletaraca. U istoj konkurenciji,Nikola Diklić bio je drugi, kao i Nikola Šajin, dok je David Perković takođe osvojio najblistavije odličje. U zrasnoj grupi Ml.Pionira bronzanu medalju osvojio je Ognjen Marić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.