8 Međunarodni turnir “Trofej Beočina”

Turnir  u Beočinu za mlade džudiste mitrovačkog Sirmiuma  bio je više nego uspešan. Osvojili su 6 medalja  u konkurenciji 379 takmičara , 49 klubova iz 5 država, Grčke , Rumunije , Bugarske , BiH i Srbije.

Seriju medalja počela je Katarina Tomić u uzrastu poletarki osvajanjem bronzane medalje. U istom uzrastu nastavili su dečaci gde je Luka Novaković nakon četiri pobede tek u finalu poklekao i morao se zadovoljiti srebrnom medaljom, veoma dobre borbe ostvario je Nikola Diklić  koji je nakon poraza već u prvom kolu morao   kroz repasaž  da se bori za bronzu, trgao se maksimalno i nanizao  tri pobede i osvojio bronzanu medalju.

Naš mali div u superteškoj kategoriji David Perković, koji trenira tek godinu dana samo zbog neiskustva gubi u finalu i osvaja srebrnu medalju, veoma je talentovan , obzirom da je  vredan i redovan na treninzima tek mu predstoji učenje ove sjajne borilačke olimpijske veštine i osvajanje medalja.

Nastup starijih pionira očekivao se sa nestrpljenjem , jer su na megdan izašla naša dva najbolja takmičara Darko Matajić i Ognjen Trogrlić.

Dečaci koji su od pre mesec dana otišli u višu kategoriju i sad nastupaju Darko do 55 kg a Ognjen do 60 kg.prilično su dobro prošli period adaptacije, i počeli su osvajati medalje ali samo bronze i srebra.  Obzirom da su maksimalno posvećeni treningu u klubu sa nestrpljenjem čekaju i zlatna odličja.

Darko se do polufinala dobro  borio , da bi za nijansu  izgubio od takmičara iz Slavije iz Novog Sada koji je na kraju bio šampion . I Darko je kroz repasaž morao da juri bronzanu medalju što mu je i uspelo.

Šlag na tortu stavio je Ognjen Trogrlić i bukvalno u poslednjem meču na turniru ostvaruje pobedu nad takmičarem iz O.DŽ.K. Beograd i osvaja zlatnu medalju koju  su u klubu sa oduševljenjem dočekali. Finalni meč je oduševio sve prisutne u sali ,borac iz Beograda je u polufinalnom meču pobedio aktuelnog prvaka države i znalo se da ga čeka veoma težak meč.

Nastup oba borca je obilovao velikim brojem napada i odbrana sa obe strane, ispraćen aplauzima, da bi na kraju u izjednačenim bacanjima morao da se radi produžetak. U iscrpljujućem produžetku bolje se snašao Ogi i plasirao efektno bacanje Taj-otoši i uhvatio ga u zahvat iz kojeg se protivnik nije mogao osloboditi.

Stručni štab Džudo kluba Sirmium je zadovoljan činjenicom da se pobeđuju takmičari iz najjačih klubova u Srbiji, što je pokazatelj da se kvalitetno radi i da se radi o talentovanoj deci, koja su budućnost kluba.

Na kraju u izboru svih pobednika u svojim kategorijama za ,,Trofej Beočina,, a bilo ih je 54 Ognjen Troglić osvaja trofej u vidu bicikla i time biva najuspešniji takmičar Međunarodnog turnira u Beočinu.

Najlepši  poklon  za svoj rođendan i rođendan svog trenera Nenada Vukolića dobio je u vidu zlatne medalje i trofeja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.