JUNIORSKO PRVENSTVO SRBIJE, Beograd 16.04.2022. godine

Skup najboljih juniora u Srbiji usledio je nakon održanih regionalnih takmičenja Vojvodine , Beograda i Centralne Srbije.

Samo najbolji po regionima stekli su pravo nastupa na šampionatu Srbije. U takvoj konkurenciji osvojiti medalju veliki je uspeh. Takmičari Džudo kluba Sirmium pokazali su da mogu ravnopravno da se nose sa vrhunskim takmičarima Srbije. Ognjen Trogrlić izborio je plasman sa prvenstva Vojvodine kao trećeplasirani u kategoriji do 81 kg.

Najača konkurencija upravo je bila u uzrasnoj kategoriji do 81 kg. Iz tog razloga organizator ju je svrstao poslednju po redu nastupa. Šesnaest najboljih momaka iz Srbije nadmetalo se za titulu naboljeg u Srbiji. Svaki meč ponaosob izmamio je aplauze u prepunim Šumicama u Beogradu. Naš Ognjen Trogrlić pokazao je da pripada samom vrhu srpskog džudoa u uzrastu juniora.

Nakon pobede u prvom meču protiv takmičara iz Novog Sada, drugi meč gubi od Borisa Rutovića iz Beograda, koji na kraju osvaja vicešampionsku titulu, i daje mogućnost Ognjenu da takmiči u repasažu , i ako sve pobedi osvojiće bronzanu medalju. Dabi osvojio bronzanu medalju morao je iz tri meča izaći kao pobednik. Jedan po jedan meč Ogi je rešavao u svoju korist i na kraju zasluženo osvaja treće mesto i bronzanu medalju.

Koliko su mečevi bili teški još je veći napor naš takmičar morao da izdrži jer nije bilo velike pauze između mečeva. Ukupno je Ognjen imao pet mečeva , a odradio ih je u sat vremena , što je izuzetno teško podneo, ne samo on nego svi takmičari.

Kad se osvoji medalja onda se sve muke i zaborave. Ništa manje vredan uspeh ostvarila je Katarina Trećaković u kategoriji + 78 kg. Doduše u malo slabijoj konkurenciji neko kod muškaaca. I ona je nakon tri pobede i jednog poraza osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Prijatno iznenađenje priredila je Milica Manojlović u kategoriji do 70 kg. Koja je tek u borbi za medalju poklekla i morala se zadovoljiti petim mestom.

Katarina Trećaković-Nenad Vukolić-Ognjen Trogrlić

Leave a Reply

Your email address will not be published.