Pregršt priznanja za džudiste Sirmiuma

Ove godine Džudo klub Sirmium obeležava 50 godina postojanja i uspešnog rada. Davne 1966 godine džudo se počeo vežbati u Sremskoj Mitrovici, kao sekcija pri Tehnološkoj školi, gde je i nosio naziv Tehnolog.

Nakon dve godine vežbanja  11.decembra 1968.gdone sekcija prerasta u klub pod nazivom Tehnolog . Taj naziv nosi sve do 1994.godine, od kad menja  ime i danas  nosi naziv Sirmium.Početak obeležavanja pedesetogodišnjice  kluba na najbolji način su počeli i mlađi i stariji takmičari Džudo kluba Sirmium .

Klub je postao bogatiji za još dva majstora džudoa. Naime proteklog vikenda u Novom Sadu su ispred komisije Džudo Saveza Srbije koja nosi naziv DAN KOLEGIJUM, koju čine najeminentniji stručnjaci u džudou u državi Srbiji. Dva takmičara Džudo kluba Sirmium Miloš Jovanov i Radovan Živanović  položili su za majstorsko zvanje Crni pojas prvi dan(stepen). Obojica su uspešni takmičari i još bolji mladi ljudi.

Jedan se nalazi na studijama u Novom Sadu gde studira na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja dok je drugi uspešan u privatnom biznisu.

Pored njih dvojice još jedno veliko priznanje doneli su mladi takmičari, a radi se o dve devojčice mlađih uzrasnih kategorija koje su na osnovu sportskih rezultata u sportu tačnije u džudou i odličnim uspesima u školi dobile najveće školsko priznanje Svetosavsku povelju Grada Sremske Mitrovice.

Radi se o Katarini Tomić O.Š. Slobodan Bajić -Paja i Ivani Atarac O.Š.Triva Vitasović-Lebarnik, mlade nade mitrovačkog džudoa koje su još pionirke , ali su osvajačice državnih medalja. I na kraju još jedno vredno priznanje stiše u Džudo klub. Trener kluba  Velimir Vele Vukolić dobio je od grada Sremske Mitrovice odnosno Soirtskog Saveza grada plaketu  povodom 30 godina rada.

Plaketa je uručena u gradskoj kući prilikom proglašenja sportista grada za 2017 godinu. Ponovićemo samo reči čelnika Sportskog Saveza prilikom uručenja plakete: Čovek koji je 30 godina sebe utkao u razvoj džudoa.

Najpoznatija ličnost kada je džudo u pitanju u Sremskoj Mitrovici i šire, ne treba puno ni trošiti reči o postignutim rezultatima dovoljno je reći Velimir Vele VukolićDa se dobar glas daleko čuje dokaz su upis 25 novih članova koji su potpisali pristupnice i izrazili želju da treniraju ovu drevnu istočnjačku veštinu, koja je pored veštine i Olimpiski sport.

Izrađen je i kalendar povodom jubileja kluba gde su istaknuti  bivši i sadašnji takmičari kluba. Stvarno lepši početak obeležavanja godišnjice kluba u klubu su mogli samo poželeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.