Turnir grada Rume 2018

Prvi turnir u novoj godini održao se u Rumi. Džudo klub Sloven iz Rume organizovao je treći po redu turnir  u džudou pod nazivom ,,Turnir grada Rume 2018,, Izuzetno posećen turnir okupio je 400 takmičara iz preko 40 klubova iz zemlje i inostranstva.

Učešće su uzeli takmičari iz 6 država  iz okruženja. Takmičenje je održano po najnovijim pravilima, koje je uspostavio Džudo Savez Srbije.

Što se odnosi na potpunu kompjuterizaciju, od momenta prijeve, vaganja , žrebanja do same realizacije takmičenja, gde su na svakoj strunjači  bili semafori sa imenima takmičara, kategorijom u kojoj nastupaju, vreme trajanja borbe , nivo dokle je svaki takmičar dosegao u smislu eliminacione borbe , četvrtfinale, polufinale i finale.

Džudo Savez Srbije  je toliko unapredio svoj rad kako u organizacionom smislu tako i u takmičarskom smislu. U ovom momentu se smatra jednim od najorganizovanijih saveza u državi. Osvajači medalja: Darko Matajić, Ognjen Trogrlić i Katarina Trćaković su nastupali u uzrastu  starijih pionira.

Najbolje izdanje  Džudo kluba Sirmium , svojim nastupom   obeležio je Darko Matajić u kategoriji do 60 kg. oduševio je sve prisutne svojom borbenošću i efektnim bacanjima. Imao je četiri borbe i sve četiri je rešio u svoju korust, i osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju, da se birao najbolji takmičar bio bi u najužem izboru.

Pored Darka medalje su osvojili i Ognjen Trogrlić u kategoriji do 66 kg – bronzana medalja i Katarina Trećaković  u kategoriji plus 63 kg. bronzanu medalju. Na turniru su učestvovali i najmlađi takmičari kluba Luka Novaković, Nikola Diklić i Nikola Šajin ali nisu uspeli da se domognu medalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.