34 Međunarodni džudo kup Kikinde 2017

U organizaciji  Džudo kluba Partizan  iz Kikinde u subotu je održan  34 Međunarodni džudo kup Kikinda . Turnir je okupio takmičare iz osam država , učestvovalo je 350 takmičara iz 42 kluba.

U konkurenciji starijih pionira Džudo klub Sirmium je nastupio sa dva takmičara. Ovo je uzrast dece šestog i sedmog  razreda Osnovne škole. Naša dva najbolja takmičara u ovoj uzrasnoj grupi imala su priliku da u veoma jakoj konkurenciji vide na kom su nivou znanja sa vršnjacima Slovenije,Hrvatske,Mađraske,Rumunije , Bugraske,BiH, Crne Gore i Srbije.

Ognjen Trogrlić inače prvak države za mlađe pionire sada nastupa za starije pionire. U Kikindi  je imao veoma tri iscprljujuća meča . U prvom meču veoma tesno  pobedio je Rumuna, u drugom meču je pobeđen Slovenac i to pet sekundi pre kraja da bi u finalu izgubio od Mađara potpuno iscrpljen.

Drugi takmičar Darko Matajić dojučerašnji mlađi pionir očigledno nije ozbiljno shvatio da se nalazi u grupi  starijih pionira i da je tu potreban viši nivo znanja i odgovornosti, tako da je izgubio prvi meč u kojem je bio u vođstvu..

Ovo je period života mladog takmičara kad treba da  odluči dali će se posvetiti sportu koji je odabrao ili ne, jer ih u uzrastu kadeta očekuje kvalitetniji stručni  rad, dabi se kasnije mogli ozbiljnije posvetiti sportu.

Upravo iz tih razloga sutradan je održan zajednički trening , zbog čega je mala ekipa ostala u Kikindi dabi videli tehnička dostignuća vršnjaka iz inostranstva, i razmenili iskustva.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

OGNJEN TROGRLIĆ

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Leave a Reply

Your email address will not be published.