Sremske novine o uspesima naših džudista (April 2021.)

Proteklog vikenda džudisti sa teritorije grada Sremska Mitrovica imali su zapažen nastup na Školskom prvenstvu Vojvodine za Osnovne
i Srednje škole.

Prvog dana u subotu pored školskog prvenstva održano je i juniorsko prvenstvo Vojvodine u
džudou. Obzirom da je džudo u porodici školskih sportova Republike Srbije, sa prvenastva Vojvodine osvajači medalja su se direktno plasirali na republičko školsko prvenstvo.

Prvog dana takmičenja najviše nas je obradovala Lana Novaković učenica Osnovne Škole Jovan Jovanović Zmaj koja je nastupila u kategoriji do 46 kg i osvojila prvo mesto i zlatnu medalju za svoju školu. Drugog dana takmičenja nastupili su stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci. Osvajači medalja izborili su plasman i na školsko prvensto Srbije a to su:

Katarina Tomić do 48 kg iz O.Š Slobodan Bajić Paja bronzana medalja. Za Srednju školu Nikola Tesla medalje su osvojili Miloš Nović u kategoriji do 60 kg i Sergej Strniša u kategoriji do 81 kg. bronzane medalje. Prvenstvo Vojvodine za juniore iz Džudo kluba Sirmijum obeležio je naš najbolji takmičar Ognjen Trogrlić koji je ovog puta nastupio u kategoriji do 81 kg. Treće mesto, bronzana medalja i plasman na državni šampionat u klubu smatraju dobrim rezultatom.

Ognjen je izlazna godina kadeta i ako se uzme u obzir da je u poslednje tri sezone promenio tri kategorije i da se još telo formira ovo je odličan rezultat. Imati pet mečeva u jednom danu od toga četiri pobede i jedan poraz mogu samo istinski borci.

Ognjen se razvija kao takmičar sistematski uz budno oko najboljeg mitrovačkog džudiste Nenada Vukolića koji se nakon uspešne takmičarske karijere posvetio trenerskom poslu uz stručnu pomoć iskusnog trenera Velimira Vukolića njegovog oca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.