Školsko prvenstvo Srbije – Prvenstvo Vojvodine za starije dečake i devojčice

Protekla sreda i subota bile su veoma uspešne za devojčice mitrovačkog Džudo kluba Sirmium.

Sa nestrpljenjem se očekivalo Školsko prvenstvo Srbije i nastup naše mlađane Lane Novaković koja je ovog puta nastupala za svoju Osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj. Lana je u kategoriji do 36 kg. prvo osvojila zlatnu medalju na Školskom Prvenstvo Vojvodine i time se kvalifikovala na državno prvenstvo.

Dabi na Školskom Džudo Prvenstvu Srbije dogurala do finala ali se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Osvajanje i srebrne medalje u Džudo klubu Sirmium smatraju uspehom, posebno su zadovoljni njenim načinom borbe, koja je pravi fajter na strunjači, što uliva nadu da ona može da izraste u vrhunskog takmičara.

U subotu je održano Prvenstvo Vojvodine za starije dečake i devojčice ( u 14. god.).

Prvenstvo je okupilo mlade takmičare/ke iz 31 kluba sa teritorije pokrajine. Takmičenje je održano u Stepanovićevu u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Omladinac. Za Džudo klub Sirmium nastupilo je pet takmičara ovog uzrasta.

Opredeljenje kluba i njegovog stručnog štaba je da na zvanična prvenstva mogu nastupati samo takmičari koji redovno treniraju i za koje stručni štab proceni da su spremni da mogu da se takmiče. Ovog puta najviše su pokazali Katarina Tomić i David Perković. Katarina je prošlogodišnja šampionka Srbije i spravom se očekivalo da brani titulu i ove godine. Prvi korak je bio da prođe Prvenstvo Vojvodine , koje je kvalifikaciono, što je Katarina veoma ubedljivo odradila.

U kategoriji do 48 kg Imala je tri borbe i sve svoje protivnice ekspresno je pobedila iponima , zauzela je prvo mesto zlatnu medalju, i odlazak na državni šampionat. Naš super teškaš David Perković u kategoriji plus 73 kg.

Imao je četiri borbe, tri je rešio u svoju korist a pretrpeo je jedan poraz što je bilo dovoljno za bronzanu medalju. I on se kvalifikovao za Državni Šampionat koji će se održati narednog vikenda u Beogradu.

LANA NOVAKOVIĆ
LANA NOVAKOVIĆ
DAVID PERKOVIĆ
KATARINA TOMIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published.